Creaplot Challenge

Creaplot Tutorial Challenge 2020

pop up kaart

Momenteel wordt er door Creaplot een leuke tutorial challenge gehouden. Voor deze challenge ben ik aan de gang gegaan en heb deze leuke pop-up kaart voor jullie ontworpen.

Tijdens deze tutorial leer je hoe je zelf deze kaart kan ontwerpen (het meganisme, niet de tekening en tekst), hoe je de machine in kan stellen n.a.v. mijn instellingen en hoe je de kaart in elkaar zet als hij eenmaal gesneden is. Het is dus een 3 delige tutorial.

Mocht je nog niet voldoende bekend zijn met Canvas Workspace en het lastig vinden om zelf dingen te ontwerpen, dan is er ook de mogelijkheid om het fcm bestand voor de kaart te downloaden. Uiteraard is dit ook handig als je graag de tekening en tekst wil gebruiken.

Voor deze challenge heb ik een handleiding gemaakt welke alle stappen met je doorneemt. Daarnaast heb ik ook youtube filmpjes gemaakt, zodat het extra duidelijk is.

Deze challenge is de start geweest van, wat ik hoop dat, een succesvolle tutorial site gaat worden. Het lijkt me leuk om jullie meer te leren over de Brother ScanNCut en Canvas Workspace. Ik heb zelf een CM900, maar ik heb ook ervaring met de andere modellen (CM300/CM700/SDX1200 en SDX 2200D), hiervoor zou ik op afstand ondersteuning kunnen bieden.

Heb je een onderwerp dat je graag uitgelegd zou willen zien? Stuur dan je vraag op naar het mail adres dat te vinden is bij contact of vul het formulier in.

pop up kaarten

Heb je de kaart gemaakt, en heb je nog niet genoeg van dit leuke ontwerp? Dan is het mogelijk extra ontwerpen te ontvangen!

 • Plaats een foto van je kaart op je facebook of instagram (of op de groep van CreaPlot op fb)
 • Laat weten wat je van de tutorial vond
 • Tag mij zodat je zeker weet dat ik het zie; Facebook:  @CreaDame Instagram: @CreaDameNL
 • Hou je chat/messenger in de gaten

Mijn tutorial liken zou ik leuk vinden maar is niet verplicht om de extra ontwerpen te krijgen. Dit kan door op deze pagina een reactie te plaatsen welke begint met ‘+1’, dit geeft mij dan een punt in de challenge.

Heb je geen facebook of instagram, dan mag je de foto ook opsturen via de mail!

Ik stuur je dan nog 2 voorkanten met een mooie tekening en nog 7 andere schuifjes met tekst (o.a. gefeliciteerd met je verjaardag, heel veel sterkte, een dikke knuffel en proficiat).

4 gedachten over “Creaplot Challenge

 1. Ben benieuwd. Wil idd graag meer leren.

  1. Hallo Leony!
   Stuur ook gerust suggesties naar mijn mail als je iets spedifieks wil leren.
   Als je nog een foto van de kaart deelt op facebook, instagram of naar mijn mail dan krijg je nog extra ontwerpen!
   Mocht je de tutorial leuk hebben gevonden en mij een stem willen geven in de challenge, dit kan door ook een reactie te plaatsen, beginnend met +1, op https://www.creaplot.nl/portfolio-item/pop-up-kaart-met-tekening-maken/.
   Veel plezier van je kaart!

   Groetjes,
   Lianne

 2. Wat leuk Crea dame. Ik ben reuze benieuwd naarr hetgeen nog gaat komen. Veel succes 👍

  1. Hallo Annie,
   Dank je wel voor je leuke reactie! Als je nog een foto deelt op facebook, instagram of naar mijn mail dan krijg je nog extra ontwerpen!
   Mocht je de tutorial leuk hebben gevonden en mij een stem willen geven in de challenge, dit kan door ook een reactie te plaatsen, beginnend met +1, op https://www.creaplot.nl/portfolio-item/pop-up-kaart-met-tekening-maken/.
   Veel plezier van je kaart!

   Groetjes,
   Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *